Norges svar på pikes peak

Et billøp opp til toppen av Tronfjell i Alvdal ble påtenkt allerede på 90-tallet av Henning Isdal, profilert motorjournalist og aktiv utøver i rally og racing. I 2013 ble det produsert en film for TV-visning på Viasat, der rallyføreren Pekka Lundefaret kjørte opp Tronveien med sin Rallytaxi. Bak denne filmen sto produksjonselskapet TV Media Produksjon i samarbeid med Tronveiens eier Gjermundshaug Gruppen. 

I 2015 tok mekke-gruppen for ungdom, Team IL Tempo kontakt med Jan Inge Gjermundshaug. De hadde en plan om å arrangere et bilsportarrangement med kjøring opp til toppen av Tron. Team IL Tempo ble forankret inn i Nord Østerdal Motorsport og klarsignal ble gitt til å starte et slikt prosjekt. Navnet landet på, Rally Tron, et billøp i Kjell Aukrusts ånd.

UTSATT ETTER FLOM

Opprinnelg ble arrangementet planlagt til 2018, men voldsomt regnvær og flom som ødela deler av veien på toppen av Tron, gjorde at arrangementet måte utsettes til 2019. Vi er i dag godt i gang med å planlegge arrangementet, i sprintrally format, og Rally Tron står nå på Norges Bilsportforbunds terminliste for 2019 med arrangementsdato lørdag 7.september. 

Alle trasèer som skal kjøres som «fartsetapper» er pr. dato klare.

Det er videre planlagt et publikumsområde oppe på Flat Tron (platået under selve Trontoppen), der det vil bli serveringstelt og speakertjeneste. Løpets to siste fartsetapper finner sted på Tronfjellveien, og der hele avsluttes med målgang og premieutdeling på Flat Tron på ettermiddagen.

Det vil totalt være fem fartsetapper i løpet, i hovedsak innenfor Alvdal kommune, men løpet er også en tur innom Tynset på de to første fartsetappene på formiddagen.
Det vil gå gratis-busser opp til Flattron for publikum.

ET UNIKT ARRANGEMENT 

Visjonen rundt dette arrangementet er å skape noe unikt, ikke bare i norsk bilsport men også i europeisk sammenheng. Vi sammenligner oss med det legendariske bakkeløpet «Pikes Peak» USA, som også har en trasè til toppen av et fjell. 

Ambisjonen er at løpet skal samle noen av de aller beste norske rallyutøverne til en helt spesiell konkurranse. Norge er til tross for bare fem millioner innbyggere faktisk en stormakt i internasjonal rallysport. 

Vi fikk som kjent VM-gull i rally i 2003 ved Petter Solberg, og norske førere har etter den gang oppnådde uttallige topp-plasseringer i VM, EM og andre internasjonale løp. I 2019 er Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Ole Chr. Veiby med i VM-sirkuset, og det jobbes med å få noen av disse til Tronfjell. Andre aktuelle deltakere er Henning Solberg og Anders Grøndal (med 14 NM-gull tidenes mestvinnende i norsk bilsport). Det er også et håp om å få deltakelse fra andre land, som ønsker å ta del i dette unike arrangementet. 

En liten forsmak på hva dette går ut på

Kontakt oss

14 + 12 =